Krans av krøllet skinn

Kranser av krøllet skinn


Fine og holdbare kranser kan lages av skinnrester av fint og krøllete skinn. Jeg har brukt en stamme av ferdig kjøpt halmkrans med diameter 25cm. Så har jeg sydd sammen skinnrester fra buk og nakker til å dekke kransen med. Her er det slik som når jeg lager forside til pute, at det er fint å være litt bevisst på fargekombinasjoner og ullas vokseretning.

Når diameteren på kransen er 25cm, betyr det at omkretsen blir 78,5cm. Jeg sydde den på 76,5cm, slik at den strammer litt. 

Bredden på skinnet kan være 9,5cm. Da dekker skinnet framsiden av kransen, samt innsiden og utsiden. Hvis du velger denne varianten, kan du bruke en limpistol til å feste skinnet til halmkransen. Jeg limte utsiden først og strammet og fordelte den ekstra vidden på innsiden etterpå.

Hvis du har mye skinnrester, eller velger å bruke et helt skinn, kan du lage en litt mer elegant løsning uten bruk av noe så formastelig som limpistol(!). I dette tilfellet er omkretsen rundt halmkransen 13 cm, så til denne varianten trengs altså 76,5x13cm. Så syr jeg sammen skinnet på baksiden av kransen og fordeler den ekstra vidden fra innersvingen etter hvert. Da blir kransen kanskje like fin på begge sider

Reklame

Om skinnfell

Skinnfellmaker
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Krans av krøllet skinn

 1. Rakel solvang sier:

  Tusen takk Britt,
  For at du deler framgangsmåten. Det gjør det straks lettere å prøve syntes jeg. Er så lett å få «dørstokkmil» når jeg er nok så fersk i skinn verden.
  Benyttet anledningen til å fortelle at jeg syntes du har en ryddig og enkel måte og formidle på.
  Like lett hær som i boken din og kompendiet ditt.
  God adventstid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s