Hverdagskant

Jeg føler behov for å forsvare hverdagskanten. Den er stram, fin og praktisk! Den har fått rykte for å være sein å lage, men det er bare delvis sant.

Det er viktig å stramme skinnbandet litt før vi begynner å sy. Jeg fester det med klyper langs hele siden. Båndet ligger med rettsiden av skinnbandet mot ullsiden på fellen.

IMG_2553

Jeg syr små tråklesting/forsting ca 3mm innenfor kanten. Hvis skinnet er tynt og greit å sy i, kan man gjerne ta flere sting på nåla. Da er det greit å ha ei lita tang til å dra gjennom nåla med. Etter 3-4 sting tar jeg et lite sting tilbake for å låse sømmen. Denne sømmen blir usynlig, så det er greit å sy den med den vanlige lintråden.

Når man syr kastesting, slik som når man syr innskjøtinger i fellen, vil sømmen lett gli ut, eller flates ut. Det ønsker vi jo ved innskjøting, men her skal ikke sømmen flates ut. Båndet skal ligge rundt ytterkanten av skinnet, uten synelige sting. Jeg lærte i sin tid å sy kastesting her, men det er ikke praktisk at hverdagskanten «glir ut», derfor har jeg gjort det slik som beskrevet her i mange år nå, for det blir finere!

Når jeg har sydd den første sømmen helt ut på en side, bretter jeg skinnbandet over kanten, slik at det blir liggende på begge sider av fellen.

Til den andre sømmen blir det penest å bruke sytråd med samme farge som skinnbandet. Nå har jeg klart å skaffe lintråd i gult som jeg har brukt her, samt rødt, brunt og svart.

Jeg synes det er greit å avslutte den ene siden før jeg begynner på den neste. Når du legger båndet helt ut til kanten, vil hjørnene bli greie, men hvis du har ekstra tynt skinn til kanting, kan du brette det rundt hjørnet uten å klippe det av.

DSC_0167

DSC_0131

Den hvite snella koster 150kr og de fargede 200kr.

Skinnband til kanting i 20mm bredde koster 50kr/m

 

 

 

 

Reklame

Om skinnfell

Skinnfellmaker
Dette innlegget ble publisert i Arbeidsprosessen, sitteunderlag, Skinnfellsøm, Småting i saueskinn, Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s