Trykking av skinnfeller

Når man skal trykke på en skinnfell, sydd i mangfoldige timer av kostbare superlekre skinn, ofte med plaster på opptil flere fingertupper, vil man gjerne gjøre også trykkingen så fint som mulig. Det er gjerne litt anspent stemning før vi kommer skikkelig i gang med å trykke.

DSC_0889

På mine kurs er det rikelig utvalg av trykkblokker, og noen ganger tenker jeg at det hadde vært lettere med mindre å velge mellom.

DSC_0902

DSC_0890

Den røde tapen synes jeg er et godt hjelpemiddel. Mange spør meg om den, for det ligger etter hvert noen bilder her med tapestriper. Det er en 9mm bred tape fra Tesa. Egentlig er den beregnet til å lukke poser i frukt og grønnsaksavdelingen etc i dagligvarebutikker. Den er ikke dyr, så med et godt forhold til en lokal kjøpmann, burde det være mulig å skaffe seg en, ellers er de å få kjøpt hos NorEngros. Den har passe kraftig lim som ikke sitter igjen på fellen etter bruk. Jeg er skeptisk til maskeringstape og elektrikertape, for de kan feste seg for godt! Denne tapen kan du flytte med deg innover etter hvert som du trykker kantborder.

DSC_0891

DSC_0896

DSC_0893

Hvis du skal trykke rutemønster, er det betryggende å se at mønsteret blir riktig plassert før trykkingen begynner, for som kjent : trykt er trykt! Det tar litt ekstra tid før du får begynt, men så går det desto fortere med selve trykkinga, også slipper du ergrelsen etterpå for at det ikke ble helt riktig.

DSC_0911

DSC_0907DSC_0892

DSC_0914

Her mangler det bare å sy på brudekanten. Fint, – ikke sant?

Om skinnfell

Skinnfellmaker
Dette innlegget ble publisert i Trykking og farge til skinnfelltrykk, Trykking på skinn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s