En av utfordringene ved å være skinnfellmaker, er at materialene vi bruker er kostbare og det er en stor jobb å sy en skinnfell. Da må, naturligvis, produktene bli kostbare. Jeg liker best å kante og avslutte i pakt med håndverkstradisjonen, men enkelte ganger kan man kompromisse litt!
Her har jeg brukt det jeg kaller for sitteunderlagsskinn. Det er ganske kortklipte, tette skinn av sau av blandingsrase. De er vaskbare og har en fin bakside. Et slik skinn koster 950 kr (inkl mva) og av det kan jeg som regel få et stykke på omtrent 50 x 80 cm.
Jeg skjærer ut så stort stykke som jeg kan få uten å skjøte inn (her 50×80) Kantborden trykker jeg helt i ytterkant av skinnet, også er det «litt av hvert» innafor, avhengig av hvem som er mottaker, og til hvilken anledning.
Her er det et dåpsbarn som er den heldige mottaker.
Disse små, enkle men ganske anvendelige skinnene tar jeg 1200kr for inkl mva, og det er vel ingen upris?
Jeg har retusjert vekk navn på begge disse bildene, men det står altså både navn på brudeparer og dåpsbarnet på skinnene.
Hei 🙂
Jeg har fått ett gammelt skinn som tidligere har blitt brukt i en seng på 1950- tallet og skal rense det for skitt og lort.
Selve skinnet er blitt stivt, så har du noen idé om hvordan jeg kan få det mykt igjen? 🙂
Hei
Det kan være en utfordring med så gamle skinn at vi ikke vet hvordan de ble beredt. Generelt kan jeg si at når skinnet har blitt stivt må fibrene i skinnet «knekkes opp igjen». Det gjør vi vanligvis mens skinnet er fuktig, ved å strekke, dra og kna det. Hvis skinnet ikke er vaskbart (og det er det antakelig ikke) kan du prøve å smøre på en type bodylotion på kjøttsiden av skinnet og gni og tøye på det.
Lykke til!
Hilsen Britt
Hei!
Er på utkikk etter 50 års bryllupsgave til mine besteforledre. Å jeg fant da din side med disse nydelige skinnene!!
Er det mulig å få bestilt ett sånt dobbelt sitteunderlag med deres navn og bryllupsdato på?
hvor mye er prisen og kan du sende det i posten?